

הלוואת חוץ בנקאיות הפכו בשנים האחרונות לדי שכיחות, הן ניתנות לעיתים על פי סקטורים שונים כמו הלוואות לסטודנטים, רופאים, מורים ואנשי קבע. מבין כל אלו גם חברות האשראי מספקות הלוואות חוץ בנקאיות בתנאים משתנים, כאשר הלוואות אלו יכולות להתאים לאינסוף של אפשרויות שונות מקניית רכב ועד שיפוץ טוטאל לוק לחדר הילדים. לכן בכדי לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר, מומלץ להכיר את המקורות מהם ניתן לקבל הלוואה חוץ בנקאית, מה הם המסלולים וגובה ההלוואות שניתן לקבל. ומחיפוש עולה כי אלו הם ההלוואות חוץ בנקאיות וכדאיות שיש לחברות האשראי והבנקים להציע כיום.
הלוואה חוץ בנקאית מהבנק
הבנקים בישראל מציעים מגוון רחב של הלוואות שונות עבור לקוחות כל הבנקים, הלוואות אלו נעות החל מ20 אלף שקלים ועד 120. התוכניות והתנאים משתנים בהתאם למסגרת הבנק, לדירוג האשראי המשתנה מלקוח ולקוח וכמובן בהתאם לגובה ההלוואה וגובה התשלום החודשי. חלק מהבנקים כמו בנק הפועלים מציעים תקופת "גרייס" שבה ניתן לדחות את תשלומי הלוואה בין חצי שעה לעד שניים עשר חודשים. במרבית הבנקים לא יבקשו מהלווים להשתייך או לפתוח חשבון בבנק הלווה, מה שמותיר גם את סך אפשרויות רחב של הלוואות כאשר כיום ניתן לקבל הלוואה חוץ בנקאית מכל הבנקים וללקוחות כל הבנקים.
הלוואות רכב וחברות אשראי
מבין מגוון הבנקים שניתן לקבל מהם הלוואות חוץ בנקאיות, ישנם לא מעט חברות אשראי המספקות גם הלוואות חוץ בנקאיות כמו "מקס", "כאל" ועוד. אך מכיוון ששימוש בהלוואות הינו רחב ניתן לקבל הלוואה ייעודית לקניית רכב עד 150 אלף שקלים, ואילו בהלוואות חוץ בנקאיות דרך "מקס" ניתן לקבל הלוואה במגוון מסלולים. למשל הלוואה בסכום של עד מאה אלף שקלים, לפריסה של 48 תשלומים ואפילו התחייבות לקבלת תנאים טובים יותר מהמתחרים. מסלולים דומים ניתנים גם ב"כאל", עם זאת חשוב לזכור כי תנאי ההלוואות החוץ בנקאיות וגם הלא חוץ בנקאיות, מתבססות על פי דירוג האשראי של המבקשים. כך שאם מבקש ההלוואה הינו בעל דירוג אשראי נמוך, יתכן והתנאים שיקבל יהיו לא כל כך אטרקטיביים כפי שרצה או קיווה.